Gezoneerde aanstraling van de lucht

Wachtruimte TBC

APF-WM

Upper air disinfection APF-CM

Upper Air APF-WM

TLV waardes

Gezoneerde aanstraling

In ruimtes waar patiënten, bezoekers of werknemers aanwezig zijn en de plafonds een beperkte hoogte hebben kan toch op een zeer effectieve manier UV-C worden toegepast. 

Zie ook onze folder.

Door gebruik te maken van parabolische reflectoren en niet reflecterende lamellen kan de UV-C straling geconcentreerd worden in een band. Deze band word gebruikt om een bepaald gedeelte van de lucht, vaak boven de 2.40 meter, in een ruimte aan te stralen. In de zone wordt een hoge intensiteit UV-C gerealiseerd zonder dat er te hoge intensiteiten op het niveau onder de 2.00 ontstaan. Door natuurlijke of geforceerde ventilatie die in de ruimte aanwezig is wordt de lucht telkens door de UV-C zone geleid en zodoende gedesinfecteerd. Deze methode word ook wel bovenluchtaanstraling of upper room irradiation genoemd. Wetenschappelijk onderzoek heeft de werking uitgebreid aangetoond.


Voorbeelden van toepassingen zijn:

  • Bovenluchtaanstraling wordt met name en op grote schaal toegepast ter voorkoming van transmissie van Tuberculose. Dit is ook een echte specialisatie van G.L.A. waarmee wij in binnen- en buitenland vele projecten hebben uitgevoerd. Buiten de producten heeft G.L.A. ook voor diverse hulporganisaties trainingen en adviezen verzorgt op locatie in middle en low income countries. Voor deze landen heeft G.L.A. ook een low cost armatuur van hoge kwailiteit ontwikkeld dat in elke situatie toegepast kan worden de APF-WM. Vraag naar de speciale voorwaarden die voor u gelden.
  • Ook in ziekenhuizen, laboratoria, de voedselverwerkende industrie en de glastuinbouw heeft deze vorm van luchtdesinfectie zijn toepassing gevonden.
  • Voor diagnostiek en behandeling wordt steeds meer gebruik gemaakt van Mobiele Operatie/Röntgen/MRI units. Ook hier is bovenluchtaanstraling een zeer effectieve luchtdesinfectie methode. 

Indien gewenst verzorgen wij ook de plaatsing, onderhoud, vervanging en metingen. Voor buitenlandse toepassingen hebben wij SOP's (standard operating procedures) beschikbaar. 

 

Terug naar de homepage